Fick du tillbaka på skatten?Har du skatteåterbäring på väg in? Så trevligt! Kanske läge att fundera över vad du skall göra med pengarna?

Vi kan väl börja med att se på det här med ”oväntat pengaregn” utifrån ett psykologiskt perspektiv. Pengar är nämligen inte alltid pengar. Tiotusen i löpande inkomst behandlas av oss individer på ett sätt; kanske används till att betala löpande utgifter, och sparas om möjligt till viss del. Tiotusen i skatteåterbäring kommer antagligen att behandlas på ett helt annat sätt: konsumeras till högre del, och landa i ett sparalternativ med betydligt högre risk än det vanliga sparandet.

Det här handlar om mentala konton. Vi har som individer helt enkelt en benägenhet att dela upp vår ekonomi. Ibland blir det helt ologiskt: en studie tog som exempel en familj som sparade till en sommarstuga och fick 10 procents ränta (studien gjord på 80-talet, ljuva tid…), men som också hade behov av en bil och lånade till denna till 15 procents ränta.

Ibland kan det handla om vad som gör oss lyckligast: Richard Thaler, som skrivit mycket om mentala konton talar i studien ovan om Mr S. som ser en tröja i affären men som tycker den är för dyr och avstår från köp. Ett par veckor senare får han den i present av sin fru. De har gemensamma bankkonton. Budskapet är tydligt: i kontot ”presenter” är det helt ok med dyrare köp – men inte i vardagsekonomin.

Vad ger då det här dig som nu sitter med en slant i skatteåterbäring? Kanske, tänker jag, kan själva insikten om att du med stor sannolikhet kommer att ”separera” skattepengarna från din vanliga vardagsekonomi funka som en väckarklocka? Kanske är det så att de ska in i det månatliga inkomstflödet, kanske behövs de för att du alls skall få budgeten att gå runt utan att låna? Det är ju, skulle man kunna argumentera, pengar du varje månad betalat ”för mycket” som nu dyker upp i efterhand i en klump – och egentligen hör de ju hemma i varje enskild månad.

Bygg en buffert
Känner du att du har en vardagsekonomi som fungerar och börjar närma dig sparandefunderingar är det prioriteringar som gäller. Buffertsparande kommer först – det skall bara finnas där. Vi har sagt det förr och vi säger det igen: du behöver en buffert för oförutsedda utgifter och du behöver sätta ditt sparande till bufferten på en rimlig nivå så att du grejar det varje månad. Har du inte bockat av det är det kanske det du skall använda din skatteåterbäring till? Trist, tycker du? Nja, sova gott om natten och fixa kylskåpet som packar ihop utan att sucka dig fördärvad – det låter väl inte så dumt?

Spara till pensionen
Nästa post på prioriteringslistan är lite svårare. Det handlar om pensionssparande och hur du funderar kring tiden när du slutat jobba. Kan kännas långt i framtiden – jag vet. Kanske kan vetskapen om att en slant (om än så liten) idag kan vara ett välbehövligt tillskott i din ekonomi som pensionär få dig att sätta dina skattepengar i ett långsiktigt sparande? Är du 45 år idag kommer dina 10 000 i skatteåterbäring att kunna ha vuxit till över 25 000 den dag du slutar jobba. Om det alls behövs, om du har så du klarar dig eller om du egentligen skulle behöva spara mycket mer – det vet bara du! Gå in på minpension.se samma dag du får dina skattepengar (annars blir det aldrig av!) och kolla hur din framtida ekonomi ser ut.

Vad är du för typ av sparare?
Såg det ut att behövas ett tillskott i den framtida ekonomin kan det vara värt att fundera över hur dessa pengar skall sparas. Trassla inte in dig i olika produkter och pensionslösningar på det här stadiet – fundera istället över vad du är för en typ av sparare. Gillar du att själv vara inne och peta i portföljen? Då är fonder något för dig. Är du inte alls intresserad och vill mest bli av med bekymret att fundera över var pengarna skall placeras – då passar en blandfond eller traditionellt livsparande dig perfekt.

Ta sedan en sista funderare på hur du ser på det där med risk. Kan du leva med att någon dina fonder går ned 10 procent på en dag – då ser du antagligen risk som en möjlighet och kan välja fonder som varierar mer i värde. Tycker du istället att det är viktigt att veta att när du går i pension, då kommer det att finnas precis så här mycket pengar i portföljen – då skall du placera mer försiktigt.   

För dig som fick glädjebesked från minpension.se och som inte känner att det långsiktiga sparandet behöver ett extra tillskott – grattis! Kanske läge att spara mer kortsiktigt, kanske också mer med högre risk nu när du har koll på din framtida pensionsinkomst? Jag ser ofta att intresset för sparande är rätt lågt, och vi vet också att ett sätt att öka intresset, eller engagemanget är att knyta det ofta rätt osynliga sparandet till något konkret och spännande.

Kanske skall du använda din ”extrapengar” till en depå där du kan stoppa in smalare fonder på marknader eller i branscher du tycker ser lovande ut eller investera i enskilda bolag du tror på. Jag är säker på att du kommer att följa denna – säkert betydligt mer riskfyllda – del av ditt sparande mer noggrant än resten och öka ditt sparintresse rejält på köpet! 

Hälsningar
Jeanette Hauff, sparekonomSKRIV KOMMENTAR


Bloggvett

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer där innehållet är rasistiskt eller kränkande avseende ras kön, religion eller sexuell läggning. Personangrepp och svordomar accepteras inte heller utan kommer att raderas, liksom kommersiella budskap eller inlägg som innehåller länkar av något slag.

Glad påsk!

Taggar: Dagny


Jag har alltid varit nyfiken eller rättare sagt väldigt vetgirig.  För mig räcker det inte att veta att någonting är si eller så utan jag vill veta varför saken är som den är och hur den blivit som den blev. På alla frågor finns det inte svar och som barn plågade jag alla i min omgivning med mina frågor.

Min gamla mormor, som inte gått i skola många dagar i sitt liv, var rätt klok ändå och henne kunde man fråga om det mesta. Hade hon inte svaret avfärdade hon mig med att mina frågor kunde inte ens sju vise män svara på och om en sak hade ett namn så var det helt enkelt för att allting måste ha ett namn. Och det skulle man acceptera antingen det var begripligt eller inte. Det trodde jag aldrig riktigt på.

I min skola lärde man sig mycket som var bra och som jag haft nytta av hela livet.  Vi satt som tända ljus i våra skolbänkar och ifrågasatte aldrig lärarens auktoritet eller hade åsikter om den schemalagda undervisningen.  Biblisk historia var ett viktigt ämne och man lärde sig namnen på såväl de stora som de mindre profeterna i Gamla Testamentet och på evangelister och apostlar i Nya Testamentet.

Nyttan av kunskaperna kan man ifrågasätta, men jag kan fortfarande rabbla upp bibelns storheter. De flesta av våra helger har religiös anknytning och tack vare mina gamla skolkunskaper vet jag en hel del om våra helger och anledningen till att de firas och finns i våra almanackor. De flesta av oss betraktar helgerna som trevliga avbrott i vardagslivet och skänker sällan en tanke på varför det är helg eller varför den skall firas. Det gör jag och det ger en viss mening åt helgfirande och det är dessutom trevligt att berätta om gamla traditioner och sedvänjor.

Nu är det snart påsk och jag funderar över om nutidens skolelever vet mycket mer om påsken än att de får en veckas lov och att det är helg fyra dagar i rad, man äter ägg och får mer godis än vad som är nyttigt för hälsan.  Påsken kommer ju inte på samma datum varje år vilket kan verka konstigt eftersom det alltid är Kristi lidande och död som vi skall komma ihåg när vi firar påsk. Men månen spelar av någon anledning en viss roll när helgfirandet skall ske.

Redan år 325 blev det bestämt (av vem och av vilka vet jag inte) att påskdagen varje år skall infalla första söndagen efter den första fullmånen som infaller på eller efter den 21 mars. Det har vi i Sverige rättat oss efter sedan år 1844 men för min egen del tycker jag det skulle vara mer praktiskt om den kom på samma datum varje år.

Det var idag min mening att önska läsaren en riktigt glad påsk. Egentligen bryr jag mig inte om vilket datum påsken firas men det har blivit en mycket trevligare helg i våra dagar än den var när jag var barn.  Då fick man inte roa sig, bara leka stillsamma lekar. Bio och restauranger var stängda och inte ens påskgodis delades ut.

Glad påsk!

Hälsningar
Dagny Carlsson

 Rebecca|2014-04-18 10:40:20

Glad påsk Dagny!
Anmäl


Bosse|2014-04-18 11:44:04

Glad Påsk på dig själv Dagny!
Anmäl


SKRIV KOMMENTAR


Bloggvett

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer där innehållet är rasistiskt eller kränkande avseende ras kön, religion eller sexuell läggning. Personangrepp och svordomar accepteras inte heller utan kommer att raderas, liksom kommersiella budskap eller inlägg som innehåller länkar av något slag.

Att bli sjuk när jag var barn

Taggar: Dagny


Det är kanske förmätet av en dam i min ålder att ha åsikter om dagens samhälle och olika företeelser i det dagliga livet men jag tar risken. Jag gör ofta jämförelser mellan förr och nu och ibland tror folk att jag fabulerar när jag berättar om hur vi levde i början på 1900-talet och hur bra vi klarade oss utan det som nutidsmänniskan inte tror att hon kan leva utan. Idag tänkte jag berätta lite om hur sjukvården fungerade när jag var barn.

På landsbygden var möjligheterna till sjukvård i det närmaste obefintliga, men jag bodde ju som väl var i en stad och där det var betydligt bättre. Länslasarettet låg centralt, men ett sjukhus på den tiden var en helt sluten värld bakom ett högt järnstaket. Till andra sidan staketet kom man bara som patient eller om man skulle besöka någon närstående som var intagen för vård. Man kunde inte som nu sätta sig på akutmottagningen och söka vård.  En nitisk vakt vid grindarna släppte bara in den som hade en giltig anledning.

Den akut sjuke fick i stället besöka någon av stadens fyra praktiserande läkare och sätta sig i hans väntrum och invänta sin tur. Vi hade fyra läkarmottagningar i staden och jag kommer fortfarande ihåg de fyra läkarnas efternamn och kan se dem framför mig.

Ett läkarbesök hos samtliga kostade bara 2 kronor, men när jag var i tio-årsåldern höjde tre av läkarna beloppet till 4 kronor. Den fjärde, som vi barn gillade mest, nöjde sig med det lägre beloppet under hela sin tid som praktiserande doktor. Samtliga doktorer gjorde hembesök, en av dem åkte i hästdroska vid sina hembesök. Det var verklig service och läkarna var högt aktade samhällsmedborgare.

På den tiden vaccinerades man bara mot smittkoppor och alla ungar fick därför genomlida samtliga smittosamma barnsjukdomar. De vanligaste i hemmet och de svåraste på epidemisjukhus. Det fanns ett sådant också i staden. Jag låg där första gången när jag smittats av difteri och andra gången hade jag scharlakansfeber.

Nutidens ungar slipper de flesta barnsjukdomarna som vi hade och nu har vi en modern och effektiv sjukvård. Om nutidsmänniskan är friskare och lyckligare än min generation var vet jag inte. Vi har visserligen större trygghet genom den allmänna sjukförsäkringen. Förr fick den sjuke klara inkomstbortfallet bäst han kunde.
Jag, som upplevt hur det mesta blivit bättre, är uppriktigt glad över att man kan få god vård och bra mediciner numera. När jag var barn var cancer obotligt. Nu överlever många och kanske är sjukdomen helt utrotad om några år. Det tror jag på för forskningen går bara framåt och det har den gjort med stormsteg under hela min långa levnad. 

Än en gång kan jag säga att det inte var bättre förr!

Hälsningar
Dagny CarlssonLady Lopez|2014-04-23 08:38:42

Hej, Vi erbjuder en 2% ränta lån. Din ekonomiska lösningen, tror inte längre. Kontakta oss idag för finansiell lösning med hjälp av företagets e-post: Ladylopezloaninstitute@gmail.com Med vänlig hälsning. Lady Lopez lånefonder plc.
Anmäl


SKRIV KOMMENTAR


Bloggvett

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer där innehållet är rasistiskt eller kränkande avseende ras kön, religion eller sexuell läggning. Personangrepp och svordomar accepteras inte heller utan kommer att raderas, liksom kommersiella budskap eller inlägg som innehåller länkar av något slag.

Dagny ger mig perspektiv

Taggar: Dagny


För dig som läser vår blogg behöver min kollega Dagny Carlsson, snart 102 år ung, ingen närmare introduktion. Men jag ville passa på att berätta om mitt första möte med henne. Jag fick förmånen att träffa henne hemma i hennes lägenhet över en kopp kaffe från den fina kaffebryggaren. Den som hon också skrivit om här på bloggen.

Vi hade ett långt samtal om både det ena och andra. Alltifrån hennes uppväxt till arbetet på Försäkringskassan där hon jobbade med pensionsutbetalningar. Hon vet vad det innebär att tänka längre, som också är Skandias devis och jag är så glad att vi alla får möjligheten att ta del av hennes tankar.

Det som direkt slår en när man träffar Dagny är hennes otroliga energi och kvicka kommentarer. Hon säger exempelvis att livet börjat om för henne efter 100 och bara det ger perspektiv på livet. Jag önskar verkligen att alla får åldras på det sättet.

Här är ett litet smakprov från vårt möte:När man träffar någon som varit med så länge som Dagny måste man bara ställa frågan vilken enskild händelse som särskilt etsat sig fast i minnet. Hon tänkte en lång stund, för det finns såklart en hel del upplevelser att sortera bland. Till slut kom det: andra världskrigets slut. Ransoneringarna skulle upphöra, hoppet kom tillbaka i Europa osv. För, som hon sade, det var inte alls samma sak när första världskriget slutade…

Hälsningar
Mattias Munter, pensionsekonom
Twitter: @mattiasmunterSKRIV KOMMENTAR


Bloggvett

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer där innehållet är rasistiskt eller kränkande avseende ras kön, religion eller sexuell läggning. Personangrepp och svordomar accepteras inte heller utan kommer att raderas, liksom kommersiella budskap eller inlägg som innehåller länkar av något slag.

No more dolda bolånevillkor

Taggar: ränta bolån


Det här med dolda villkor på bolånemarknaden, som gör att alla som vill få en riktigt låg ränta måste pruta – måste det verkligen vara så? Hos storbankerna idag vet du inte riktigt vad det är som gjorde att din ränta blev 0,10 procent högre än din grannes, och du måste omförhandla räntan varje gång det är dags att binda om den för att inte förlora din värdefulla ränterabatt som du kämpat till dig sedan tidigare.

Idag behöver man nästan ta ledigt från jobbet, ha möten med tre-fyra banker och dessutom ringa tillbaka till dem efter att man fått deras första erbjudanden för att de ska sänka räntan ännu mer (varför kunde man inte få det här nya, bättre erbjudandet redan första gången man sågs?).

Inte ett kundvänligt eller långsiktigt sätt att sköta sin affär, tycker jag!

Sedan tidigare har vi öppna bolånerabatter på Skandia, men nu gör vi dem betydligt mer individuella. Det gör det möjligt att få mycket billigare bolån – samtidigt som de fortfarande är helt öppna och överskådliga!

Vår ambition är att man ska kunna få fram sin individuella ränta på 45 sekunder på vår hemsida, och när man väl har fått lånet ska man kunna lita på att man får de rabatter man förtjänar. Vi har formulerat tre löften om våra bolån, saker som vi tycker borde vara självklarheter men som de svenska storbankerna inte tycks ställa upp på.

Det här är Skandias tre löften om bolånepriser

– Öppna priser och rabatter – inga dolda villkor. Du ska kunna läsa svart på vitt på bankens hemsida vilka räntor som gäller och vilka rabatter du kan få – redan innan du ansöker.
– Billiga bolån utan prutande. Du ska kunna sänka din ränta genom att vara en bra kund, men du ska inte behöva argumentera och pruta för att få rabatterna som du förtjänar. Och du ska kunna lita på att du får ett lika billigt bolån som grannen, om era förutsättningar är desamma.
– Rabatter utan bäst före-datum. Du ska kunna lita på att löftet du får från början fortsätter gälla. Du ska inte behöva riskera att lockas in i en bank med rabatter som försvinner efter ett år och aldrig kommer tillbaka, eller vara tvungen att själv komma ihåg att ringa banken för att be om att få behålla dina rabatter.

Du hittar Skandias öppna bolånepriser på www.skandia.se/bolan. Där kan du självklart se hur låg ränta just du kan få, och vad som krävs för att du ska kunna sänka den ännu mer.

Om du redan är bolånekund hos Skandia kommer du självklart kunna byta till de nya, individuella priserna. Du får ett meddelande om det när det börjar närma sig villkorsändringsdag för dina lån.

Vad tycker du? Borde alla banker redovisa sina rabatter öppet på hemsidan? Borde kunderna automatiskt få behålla rabatter de fortfarande kvalificerar för? Vill du hjälpa oss att skapa en öppnare bolånemarknad?

Øyvind Thomassen, Skandias bankchefFredrik|2014-04-10 10:59:23

Detta låter riktigt bra. En stor anledning till att vara kvar i Skandiabanken och flytta mer affärer hit. Jag får återkomma med hur bra det funkar i praktiken när det är dags att sätta om mina lån :-)
Anmäl


Anders|2014-04-10 11:18:02

Låter riktigt bra och sunt tycker jag. Däremot har jag erfarenhet av hur det fungerar i praktiken. Redovisade principer hjälper inte långt när Era marginaler är betydligt högre (läs högre ränta för kunden) än en konkurrerande storbank.
Anmäl


Bosse|2014-04-10 13:20:48

Mycket bra!!
Anmäl


Bettan|2014-04-10 16:03:00

Hej Öyvind - roligt att du är tillbaka i bloggen! Första initiativet i nya kundägda banken var verkligen glädjande! Skandiabankens öppna redovisning kommer säkert att locka många nya kunder! Men varför tillgodoräknas inte månatligt sparande på SKANDIAKONTO? Och varför får hushåll med två (eller flera) personer en lägre ränta än ensamhushåll? Inte riktigt rättvist tycker jag...... Tacksam få ditt svar!
Anmäl


Skandia|

Hej Bettan! Roligt att du tycker att det är ett bra initiativ! Skandiakontot räknas inte med pga att det inte går att månadsspara dit från sitt lönekonto.

Anledningen till att man får en lägre ränta om man har en medlåntagare är helt enkelt för att man då totalt sett har ett större engagemang hos oss. Det innebär att vi kan ge en liten extra rabatt på bolånet! //Anna, bloggredaktör

Anmäl


Sofie|2014-04-10 17:46:41

Ett beslut i helt rätt riktning!!
Anmäl


Anders I|2014-04-10 19:36:16

Ni har inte konkurrenskraftiga räntor från början, och har för stora krav för att ge rabatt. Det verkar som era villkor är Stockholmsanpassade !! Om man har ett hus sedan länge, norr om dalälven, och inte så mycket lån, belåningsgrad på ca 50% under 500000 i lån, och singel med låg inkomst så man inte kan ha två vardagspaket ,ni DISKRIMINERAR singlar !, spara under 1000/mån eller placera 10000, så får man bara 0,21% i rabatt . 100 000 att placera ger bara 0,04% mer i rabatt. SKulle inte flytta 100 k för 0,04% rabatt. Enligt http://www.villaagarna.se/Paverka/Villaagarnas-opinionsbildning/Bolan/Rantekollen/Rantekollen---rakna-ut-din-ranta/ så är jag så säker kund att jag borde få bankens upplåningsränta ! Nu har jag TCO:s förmån hos SEB, upplåningskostnaden + 0,90% vilket är 2,18% sedan 18 mars. Har ingen orsak att flytta bolånet till Skandia !! Är även missnöjd med att ni tar ut 90 kr / år i avgift på min KAP-KL tjänstepension + 0,15% i avgift !! Jag får inget tillbaka från Skandia som motsvarar det värde ni tar ut i avgifter. Väldigt missnöjd pensionskund
Anmäl


Fredrik igen|2014-04-10 20:55:22

Jag måste säga att jag blir konfunderad på hur en del resonerar. Varför skulle en bank låna ut till sin upplåningsränta utan marginal? Det är väl rätt uppenbart att banken vill att man har så mycket affärer som möjligt hos dem. Flera lönekonton, mycket sparande osv. med låg risk. Det är väl inte diskriminering? Hur som helst bytte jag till Skandiabanken för att slippa förhandla. Nu får jag bättre ränta än innan. Det är bra.
Anmäl


Fredrik igen|2014-04-10 21:21:03

Jag måste säga att jag blir konfunderad på hur en del resonerar. Varför skulle en bank låna ut till sin upplåningsränta utan marginal? Det är väl rätt uppenbart att banken vill att man har så mycket affärer som möjligt hos dem. Flera lönekonton, mycket sparande osv. med låg risk. Det är väl inte diskriminering? Hur som helst bytte jag till Skandiabanken för att slippa förhandla. Nu får jag bättre ränta än innan. Det är bra.
Anmäl


Krister Jansson|2014-04-11 10:21:11

Bra initiativ med öppenhet och klartext. Mindre bra för oss trogna Skandia kunder som nyligen har låst våra lån på 5 år. Jag får titta igen om 5 år om Skandia är konkurrenskraftiga då, tills dess finns ingen anledning att öka mitt engagemang i Skandia.
Anmäl


kylig|2014-04-11 10:39:00

Läs http://blogg.avanza.se/hemberg/2014/04/11/alla-bolane-rabatter-inte-billiga/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=alla-bolane-rabatter-inte-billiga
Anmäl


till kylig|2014-04-11 12:34:23

Nej, men detta verkar iaf vara ett första steg för transparens i denna soppan...
Anmäl


Bettan|2014-04-11 20:20:46

Hej igen Öyvind (och Anna)! Om ni inte hunnit låsa er 100%-igt tycker jag ni ska tänka en gång till på villkoren: att diskriminera singlar känns inte trevligt; titta dessutom gärna på storleken av totala engagemanget resp. lånebeloppet i förhållande till marknadsvärdet!!! Jag kan inte heller förstå att regelbundet sparande i Skandiakonto inte ska räknas! MÅSTE man spara regelbundet i det konto som ger lägsta räntan..... Hoppas nu att ÖYVIND SJÄLV har möjlighet att svara denna gång! Jag har varit kund hos Skandia och -banken sedan starten.
Anmäl


Carl N|2014-04-11 21:35:26

Anders I; det är ju inte långivarens fel att du inte kvalificerar dig för bästa erbjudandet, det är ju din ekonomi och ditt engagemang som avgör, så låt mig berätta en hemlighet; din nuvarande långivare resonerar på samma sätt = du betalar redan klart mer än din granne! Så låt rätt vara rätt, bra jobbat Skandia, transparens rocks!
Anmäl


johan|2014-04-11 22:44:11

Jepp, äntligen rätt. Den tidigare "högre risk ger rabatt"-modellen var inte ok. Bra Skandia. Men nya app-banken blev rörig...
Anmäl


Anders I|2014-04-12 13:07:47

Carl N Min ekomnomi är så bra, att jag borde få lägre ränta än vad Skandia erbjuder, då jag har en belåning på ca 50% och noll risk för banken att jag inte skulle klara av lånen. Har sparande i en KF som är större än bolånen, men den går inte att flytta till Skandia utan att sälja av alla aktier. Men en KF i Skandia skulle bli mer oförmånlig för mig, så det är inte aktuellt. Så det är visst Skandias fel, då de diskriminerar singlar ! Förstår inte varför jag ska betala både höga bolåneräntor OCH dyrt sparande, när jag har lägre ränta hos en storbank och förmånligare sparande hos en nätmäklare. Den dag jag får flytträtt på min KAP-KL kommer jag att flytta den från Skandia som tar ut höga avgifter, som minskar min avkastning och pension !
Anmäl


Birgitta|2014-04-12 15:50:49

Riktigt bra!! Är kund sen länge och det känns som om detta var ett sätt att försöka vara en bank för mig på riktigt.
Anmäl


Bettan|2014-04-14 11:40:26

Endast två dagar låg den här bloggen öppen - är det rekord? Varför vill inte du Öyvind ge uttömmande svar på den här frågan som engagerat så många kunder??? NO MORE LÄGGA LOCKET PÅ önskar jag! (trots att den här kommentaren inte kommer att synas på hemsidan)
Anmäl


Øyvind Thomassen|

Hej Bettan,
 
Roligt att höra att du varit kund sedan starten! Och att du är så engagerad i ämnet. I rabatten för sparkapital räknas pengar som är insatta på Skandiakonto, liksom Allt-i Ett-konto, sparkonto, fasträntekonto, värdepappersdepå, IPS, ISK och privat pensions- eller kapitalförsäkring. I rabatten för månadssparande handlar det om stående månadsöverföringar från Allt i Ett-kontot. Det kan man ha till sparkonto, IPS, värdepapper, fonder eller ISK.
 
Många kunder har tyckt att det vore bra att få rabatt om man är fler än en som står för lånet och samtidigt flyttar in sin vardagsekonomi. All feedback på vad ni tycker ska ge rabatt tar vi tacksamt emot. Det vi aldrig kommer tumma på är löftet att fortsätta att öppet redovisa vad som ger rabatt.
 
Vi brukar ha två till tre inlägg per vecka på den här bloggen och förra veckan blev det tre inlägg. Kommentarsfunktionen är öppen för alla inlägg som ligger på förstasidan, så det går alldeles utmärkt att fortsätta kommentera på det här inlägget, vilket jag hoppas att ni fortsätter göra!
/ Øyvind

Anmäl


SKRIV KOMMENTAR


Bloggvett

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer där innehållet är rasistiskt eller kränkande avseende ras kön, religion eller sexuell läggning. Personangrepp och svordomar accepteras inte heller utan kommer att raderas, liksom kommersiella budskap eller inlägg som innehåller länkar av något slag.

Skandia på

youtube